Projekt výzkumu rodičovských strategií v edukaci dětí v České republice - Moravcová, Mirjam; Bittnerová, Dana; Pěničková, Daniela (Lidé města, 2009)
V roce 2009 zahájily Dana Bittnerová, Mirjam Moravcová (FHS UK v Praze) a Daniela Pěničková (Northern Arizona University, USA) výzkum strategií, které v ČR rodiče různých sociokulturních východisek uplatňují při institucionálním vzdělávání a profesním směrování vlastních dětí. Projekt s názvem Family and Group Strategies in the Education of Children in the Czech Republic financuje CERGE-EI Foundation a zaštiťuje Fakulta humanitních studií Univerzity Karlovy v Praze.