Konference Dynamika akulturácie na etnickej hranici, Nitra 10.–11. listopadu 2010 - Bezoušková, Markéta; Holas, Jakub (Lidé města, 2011)
Etnické menšiny a jejich místo v majoritní společnosti jsou nosnými tématy, která v dnešní době vyzývají k diskusi a řešení nejen v odborných kruzích akademiků. Těmto tématům byla věnována mezinárodní vědecká konference pořádaná Filozofickou fakultou Univerzity Konstantina Filozofa v Nitře, která problematiku reflektovala z hlediska asimilačních faktorů.