Sympozium Balcanicum V. Interdisciplinární seminář zaměřený na terénní výzkum na Balkáně.: Plzeň 30. září 2015. - Bittnerová, Dana (Lidé města, 2015)
Ve středu 30. září 2015 proběhlo na plzeňské Západočeské univerzitě pod značkou Sympozium balcanicum V další setkání zájemců o problematiku Balkánu. Jeho cílem bylo prezentovat současné výzkumy svázané s tímto regionem napříč společenskovědními disciplínami. Dominantní pozici zaujali sociokulturní antropologové a historici, jejichž perspektivy propojovaly minulost se současností. Nabídly tradiční pohled na Balkán, jako (a) na místo českých politických a kulturních vizí a (b) etnicky a kulturně pluralitní areál.