Zemřel sociolog Ivo Možný: (31. srpna 1932 – 16. září 2016) - Nešpor, Zdeněk R. (Lidé města, 2024)
Nedlouho po svých čtyřiaosmdesátých narozeninách koncem léta náhle zemřel jeden z vůdčích představitelů české sociologie druhé poloviny 20. století, zakladatel brněnské fakulty sociálních studií a především skvělý člověk Ivo Možný. Jeho odchod vzhledem k do poslední chvíle neutuchající aktivitě a osobní angažovanosti ve všem, co mu připadalo důležité, překvapil snad všechny, kromě jeho samého – už od nedávného skonu Milana Petruska a Jiřího Musila tvrdil, že je „teď na řadě“, a ač mu to bylo vymlouváno, se svou smrtí počítal, vyrovnal se s ní a připravil se na ni. „Věčnost“ si představoval v tom, že přetrvá ve svém díle a ve vzpomínkách těch, s nimiž se potkal a jichž naprostou většinu dokázal ovlivnit – mohl by být spokojen, obojí se mu podařilo v míře víc než vrchovaté.