Prof. PhDr. Josef Kandert, CSc. - Bittnerová, Dana (Lidé města, 2023)
Profesora Josefa Kanderta lze bezesporu považovat nejen za významnou osobnost české afrikanistiky, religionistiky, české (a slovenské) etnologie, ale především za otce zakladatele novodobé, polistopadové sociální a kulturní antropologie.