Lifestylová migrace a specifický vysokoškolský výzkum - Bittnerová, Dana (Lidé města, 2023)
První číslo časopisu Lidé města v roce 2023 publikuje studie, které se zabývají lifestylovou migrací. Vznikly v rámci šířeji koncipovaného projektu specifického vysokoškolského výzkumu na Fakultě humanitních studií UK v letech 2016–18, který se své finalizace a publikování dočkává až nyní.