K devadesátým narozeninám PhDr. Mirjam Moravcové, DrSc. - Novotná, Hedvika (Lidé města, 2021)
Málokdy se poštěstí mít možnost blahopřát k devadesátým narozeninám někomu, kdo je plný sil a aktivit, a to nejen badatelských a pedagogických. Paní doktorka Mirjam Moravcová ovšem, jak ji znám (a známe se takřka třicet let), jakoby neustále byla na vrcholu svých odborných zájmů a činností. Mám tedy radost, že jí mohu k jejímu jubileu poblahopřát nejen obvyklou formou rekapitulace života a díla jubilantky, ale mohu tuto vpravdě upřímnou gratulaci směřovat opravdu osobně, navíc s očekáváním dalších zajímavých prací a spoluprací.