Casanova v Čechách (Dvousté výročí úmrtí Giacomo Casanovy): 8. 5. - 15. 9. 1998, velký sál. - Barhoňová, Vladislava (Lidé města, 1999)
Národní muzeum ve spolupráci se Státním oblastním archivem a Státní památkovou péči uspořádalo výstavu u příležitosti ddvoustého výročí úmrtí italského dobrodruha a cestovatele, který byl zároveň typickým představitelem kultury 18. století, Giacoma Casanovy. Vzhledem k tomu, že posledních třináct let svého života strávil Giacomo Casanova v Čechách, kde je také pohřben, zaměřila se výstava hlavně na jeho vztahy k naší zemi.