Díváme se rukama - Matoušek, Václav (Lidé města, 2004)
Pod zdánlivě paradoxním názvem Díváme se rukama byla 31. března 2004 zahájena v suterénu hlavní budovy Muzea hl. m. Prahy v Praze na Florenci specifická archeologická výstava. Expozice s podtitulem Seznamte se s archeologií I. se od jiných archeologických výstav lišila v jednom podstatném ohledu - byla vytvořena tak, aby si jí mohli prohlédnout i návštěvníci s vadami zraku. Výstavu připravilo oddělení pravěké archeologie Muzea hl. m. Prahy (vedoucí oddělení a zároveň autorkou výstavy byla dr. M. Šmolíková) ve spolupráci s Fakultou humanitních studií Univerzity Karlovy. Na tvorbě výstavy se podíleli studenti specielního dvousemestrového semináře, který připravila magisterská katedra Obecné antropologie (vedoucím seminář byl dr. Václav Matoušek) a Institut rehabilitace zrakově postižených FHS UK (ředitel P. Wiener a Mgr. P. Červenka).