Vážení a milí čtenáři, - Sokol, Jan (Lidé města, 2004)
Za šest let své existence si náš časopis získal početnou čtenářskou obec (do níž patříte i Vy), otiskl spoustu zajímavých textů, článků, recenzí i zpráv. Účinně pomáhal zakládat a budovat vědeckou a výzkumnou činnost na IZV UK, později na FHS UK. Vytvořil si úctyhodný okruh autorů a dal i našim studentům a doktorandům příležitost k prvním publikacím. Za to všechno vděčíme především jeho dlouholeté redaktorce, paní PhDr. Miriam Moravcové, Dr.Sc., která zprvu zajišťovala i financování časopisu, a jejím spolupracovnicím a spolupracovníkům, kteří obětavě a s velkým nasazením vydali za tuto dobu dvanáct čísel sborníku Lidé města.