Mezinárodní konference - Traditional Culture as a Part of Cultural Heritage of Europe. Presence and Perspektive of Folklore and Folkloristics.: Bratislava, 23.-25. 10. 2002. - Bittnerová, Dana (Lidé města, 2003)
Ve dnech 23.-25. 10. 2002 uspořádal ústav etnológie SAV v Bratislavě mezinárodní konferenci „Traditional Culture as a Part of Cultural Heritage of Europe. Presence and Perspektive of Folklore and Folkloristics" (Tradiční kultura jako součást kulturního dědictví Evropy - Současnost a perspektivy folkloru a folkloristiky). Jednání probíhala v reprezentačních prostorách Pálffyho paláce. Zúčastnili se jí folkloristé a etnologové z devíti zemí (Bulharska, České republiky, Estonska, Maďarska, Německa, Norska, Rakouska, Slovenska a Slovinska).