Neziskové organizace pro EU-integrace sociálně vyloučených romských komunit. : Praha, 28. 5. 2003 - Procházková, Lucie (Lidé města, 2003)
Tento odborný seminář se konal v rámci čtvrtého ročníku Světového romského festivalu KHAMORO, který dále doprovázely kulturní pořady a produkce kvalitní romské hudby. Tímto setkáním organizátoři festivalu zareagovali na jednu z priorit Evropské Unie, kterou je inkluze sociálně vyloučených skupin zpět do společnosti. Odborné příspěvky byly tedy zaměřeny na situaci v budoucích členských zemích střední a východní Evropy - především na Českou republiku a Slovensko, kde některé romské komunity žijí dosud v sociální izolace.