Výzkum „Zdravotně handicapované skupiny: komunita neslyšících - limity integrace" - Sinecká, Jitka (Lidé města, 2003)
V rámci etnologického studia menšinových komunit v ČR jsem v období od prosince roku 1998 do ledna roku 2000 realizovala etnologický výzkum skupiny neslyšících. Ten proběhl na pracovištích se smíšenými kolektivy slyšících a neslyšících, na půdě organizací pro sluchově postižené a naposledy ve stacionářích a centrech využití volného času pro sluchově postižené.