Zpráva o Výzkumu Bělorusů v České republice - Šmídová, Michaela (Lidé města, 2003)
Bělorusové přicházející od druhé poloviny devadesátých let 20. století do české republiky se stali předmětem terénního etnologického výzkumu, který tvoří základ pro mou disertační práci.