Mesa Verde: Muzeum pod širým nebem - Procházková, Lucie (Lidé města, 2003)
Mesa Verde je dávno opuštěná indiánská vesnice, která byla vystavěna pod převisy skalních útesů kaňonu v jihozápadním Coloradu v USA (dnes National Park Mesa Verde - Colorado). (Pozn. Mesa Verde znamená španělsky „zelený stůl", což je název inspirovaný zdejšími přírodními útvary - zcela rovná krajina ohraničená strmými skalními stěnami.)