Výstava „Romské osady na východním Slovensku": Duben-červen 2002, Muzeum dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech - Budilová, Lenka; Jakoubek, Marek (Lidé města, 2003)
Výstavu připravili Lenka Budilová a Marek Jakoubek ve spolupráci s Katedrou sociální a kulturní antropologie FHS ZČU v Plzni a nadací Člověk v tísni, společností při ČT, o. p. s. Prezentovala výsledky rozsáhlého výzkumu na Slovensku.