Jana Machačová, Jiří Matějček: Sociální pozice národnostních menšin v českých zemích 1918-1938.: Opava, Slezský ústav Slezského zemského muzea 1999, 289 s., něm. res. - Soukupová, Blanka (Lidé města, 2002)
A review of the book by Jana Machačová and Jiří Matějček.