Exodus. Černobílá výstava fotografií v pražském Mánes: 6. 9. - 28. 10. 2001, výstavní síň Mánes v Praze - Procházková, Lucie (Lidé města, 2002)
Neustále vzrůstající migraci lidí v celosvětovém měřítku zachycuje na svých černobílých fotografiích brazilský fotograf Sebastiao Salgado. K této zálibě a později práci zároveň ho vlastně vede i jeho životní příběh. Narodil se na farmě v Brazílii, pak se jeho rodina ještě několikrát stěhovala a nakonec z politických důvodů zakotvila ve Francii.