Cesty Romů - Romano Drom: Brno, 24. dubna 2002 - Procházková, Lucie (Lidé města, 2002)
V rámci IV. ročníku mezinárodního festivalu „Jeden svět 2002 - Dny lidských práv v Brně", který doprovázely dokumentární filmy, výstavy a besedy o lidských právech, proběhla 24. dubna 2002 v přednáškovém sále Muzea romské kultury přednáška PhDr. Evy Davidové, nazvaná „Cesty Romů - Romano Drom". Cílem tohoto setkání bylo přítomným přiblížit historii a kulturu Romů a jejich místo v současném životě naší společnosti.