Vzpomínka na Milana Stuchlíka: (*28. 7. 1932 ve Vídni - †22. 12. 1980 v Belfastu) - Moravcová, Mirjam (Lidé města, 2002)
Vědecké osobnosti, které zasáhly do vývoje české etnologie druhé poloviny 20. století a poznamenaly její postupně se měnící tvář, nemají být zapomenuty. K výrazným badatelům této epochy nesporně patřil sociální antropolog Phdr. Milan Stuchlík, CSc., člověk myslivý, rozhodný, osobně statečný a čestný.