Dopis - Mádr, Oto (Lidé města, 2002)
Jana Sokola jsem poznal jako primána na Arcibiskupském gymnáziu v Dejvicích, kde jsem po válce necelý rok učil náboženství. Ve třídě převyšoval ostatní všestranně, jak věděním, inteligencí a spoluprací, tak kultivovaným vystupováním. Protože jsem poznal jeho otce, architekta Sokola, vidím to jako logické.