Počátečnost počátku: (Martin Heidegger v jiném počátku myšlení) - Novák, Aleš (Lidé města, 2002)
Problematika počátku filosofie a počátku vůbec byla již často v dějinách západni filosofie nadhozena" zodpovídána. Avšak konkrétni analýza přímo počátečního dění počátku, tj. analýza smyslu počátku, to - troufnu si říci - nebylo doposud adekvátně (pokud vůbec!) probádáno.