Vážený kolego, ctěný příteli, milý Honzo, - Kohák, Erazim (Lidé města, 2002)
Ke svému jubileu přijmi, prosím, střípek mého někdejšího života. Pochází z mé nejčtenější anglické knihy, The Embers and the Stars, kterou jsem napsal v zimě 1977, když jsem po zhroucení svého života zalezl na lesní samotu a lízal si rány.