Ve znamení nové doby: 1. - 30. listopadu 2000, Národní knihovna ČR, Zrcadlová kaple Klementina - Chmelová, Martina (Lidé města, 2001)
Vynález knihtisku v 15. století znamená počátek typografického věku. Objevuje se možnost psát bez pera a kalamáře. Tištěná kniha se stává nástrojem k rychlému šíření myšlenek. Knihy vydané od druhé poloviny 15. století do 17. století dokumentují obsahové bohatství, touhu po poznání věcí a míst blízkých i vzdálených, záliby čtenářů i tiskařský um.