120 Let Krajkářské školy: krajkářská tvorba, tkaní, tisk, textilní hračka: 22. 11. - 26. 12. 1999, Velký sál Lp 22. 11. 1999 - 31. 1. 2000, Kaple Lp - Barhoňová, Vladislava (Lidé města, 2000)
Autor výstavy: PhDr. Jana Horneková; Komisař výstavy: PhDr. Jana Horneková; Výtvarná realizace: Jan Duspěva; Výstavu uspořádala Střední umělecká škola textilních řemesel v Praze u příležitosti 120. výročí založení vídeňské instituce k. k. Zentral-Spitzenkurs. Ta zastřešovala dosavadní krajkářské školy, z nichž první založila v roce 1767 císařovna Marie Terezie. V návaznosti na tuto strukturu vznikl v Československu v roce 1919 Státní ústav školský pro domácký průmysl. Střední umělecká škola textilních řemesel, působící v Praze od roku 1995, je pak poslední v řadě institucí vybudovaných na tomto základu.