Mexické dobrodružství Maxmiliána Habsburského: 8. 7. - 31. 10. 1999, Velký sál Lp - Barhoňová, Vladislava (Lidé města, 2000)
Autor výstavy: PhDr. Lubomír Sršeň; Komisař výstavy: PhDr. Lubomír Sršeň; Grafické řešení expozice: Adjust art-design; Architektonické a výtvarné řešení: Ing. arch. Jan Šmejkal; Propagace: Miroslav Říha; Odkaz dr. Františka Kasky, osobního lékárníka císaře Maxmiliána II. Habsburského, získalo Národní muzeum v Praze v roce 1909. Vzhledem k omezeným prostorovým možnostem muzea je po většinu času jeho místo v depozitáři. O to vzácnější jsou pak okamžiky, kdy může být vystaven. Díky podpoře velvyslanectví Spojených států mexických se tak mohlo stát právě v Lobkovickém paláci, na výstavě, která volně navazovala na výstavu Mexické umění z českých sbírek, uspořádanou Národním muzeem v budově Náprstkova muzea.