Minority v pluralitní společnosti na přelomu tisíciletí.: Mezinárodní konference, Brno 1. - 3. září 2000 - Milerová, Markéta (Lidé města, 2000)
Konference Minority v pluralitní společnosti na přelomu tisíciletí se obsahově zabývala vztahem etnických i jinak se deklarujících menšin a většin v rámci obyvatel různých zemí Evropy. Uspořádala ji katedra psychologie Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně v rámci projektu nazvaného „Podpora optimálního vývoje osobnosti a intelektu dětí ze znevýhodněného sociokulturního prostredí jako cesta k respektování lidských práv".