Bogomilové - duchovní předchůdci renesance a reformace v Evropě. : Bulharské kulturní a informační středisko, Bratislava 7. - 8. června 2000 - Nešpor, Zdeněk R. (Lidé města, 2000)
Bratislavské Bulharské kulturní a informační středisko po celou dobu své existence dokazuje, že i z minimálního množství prostředků a navzdory mnohým problémům technického rázu lze organizovat vědecké a kulturní akce nezanedbatelné hodnoty. Posledním příkladem takto vydařeného podniku byla červencová konference o bogomilech, na kterou se sjeli účastníci z pěti evropských i mimoevropských zemí.