Konference Menšiny ve městě - Moravcová, Mirjam (Lidé města, 2000)
Ve třetím čísle časopisu Lidé města - revue pro etnologii, antropologii a etologii komunikace - vydáváme příspěvky, které odezněly na konferenci Menšiny ve městě. Toto vědecké diskusní zasedání uspořádal v prostorách Klementina ve dnech 21. a 22. listopadu 1999 Institut základů vzdělanosti Univerzity Karlovy v Praze. Naplnil jím jeden ze závazků grantového úkolu Mezietnické vztahy a problematlka multikulturní společnosti (404/98/1117), financovaného Grantovou agenturou ČR.