Výstava "Archeologický institut N. P. Kondakova v Praze (1931-1952)" ve Slovanské knihovně, Klementinum: 2. prosince 1999 - 15. ledna 2000 - Chmelová, Martina (Lidé města, 1999)
Velká emigrační vlna po roce 1917 přinesla do hostitelských zemí i velkou část ruské inteligence. Ta se snažila i v emigraci pokračovat ve své odborné činnosti, a to jak na bázi individuální, tak i spolkové.