Odkaz Zdeňka Buriana: (1. července 2005 ve Štramberku) - Priorová, Petra; Hroníková, Linda (Lidé města, 2005)
V letošním roce si připomínáme 100. výročí narození světoznámého malíře a ilustrátora Zdeňka Buriana. K tomuto jubileu připravila města jeho rodného kraje, Štramberk, Kopřivnice a Muzeum Novojičínska projekt pod názvem 100. výročí v rodném kraji.