MAD 2005 – Multidisciplinary Approaches to Discourse: Salince in Discourse.: (5. – 8. října 2005, Chorin – Berlin, Německo) - Slezáková, Jitka (Lidé města, 2005)
Se začátkem nového školního roku se konalo v pořadí již šesté pracovní setkání výzkumníků a badatelů nejrůznějších oborů „MAD 2005“. Tento co do rozměru malý, ale po odborné stránce vysoce kvalitní mezinárodní workshop se ve dvouletých intervalech koná již od roku 1995, pokaždé v jiné lokalitě. Letos se dvacet čtyři účastníků sešlo v Německu, v malebné oblasti biosferické rezervace Schorfheide-Chorin, nacházející se několik kilometrů severovýchodně od Berlína. Konal se pod záštitou Potsdamské University a velký dík za jeho uspořádání patří organizátorům, kterými byli Manfred Stede (Universität Potsdam), Michael Grabski (Technische Universität Berlin) a Luuk Lagerwerf (Vrije Universiteit Amsterdam).