Mnoga ljeta - Sokol, Jan (Lidé města, 2006)
Paní PhDr. Miriam Moravcovou, Dr.Sc., jistě nemusím čtenářům tohoto časopisu představovat. Všichni vědí, že bez ní by náš časopis možná vůbec nevznikl, anebo mnohem později – a byl by v každém případě horší. Zato si při její vitalitě mnozí ani nevšimli, že se nedávno dožila pětasedmdesáti let. Pokud se tedy dnes ohlédne, vidí za sebou – či vlastně před sebou – nejen pěknou řádku let, ale také úctyhodné množství práce a houf vděčných studentů a studentek bakalářského, magisterského i doktorského studia.