Jaroslav Pinkava: F. V. Peřinka. Ojedinělý badatel.: Petr Pálka (editor), Minulost a přítomnost Kroměřížska, sv. I Muzeum Kroměřížska, Kroměříž 2004 - Soukupová, Blanka (Lidé města, 2006)
A review of the book by Jaroslav Pinkava.