Komparativní historie a evropská města. Devátá mezinárodní konference urbánních dějin.: Lyon 27. – 31. srpna 2008 - Ira, Jaroslav; Klusáková, Luďa (Lidé města, 2008)
Na konci srpna pořádala Evropská asociace urbánních dějin (EAUH) své pravidelné setkání, tentokrát pod názvem Comparative History of European Cities. V pořadí již deváté konference, konající se vždy po dvou letech, se organizačně zhostila École Normale Supérieure – Lettres et Sciences Humaines de Lyon (ENS LSH), společně s Université Lumière Lyon 2.