Konference Works, Artists, Audiences. Art in Contemporary Cultural Systems: Poznaň 24. – 25. března 2011 - Bezoušková, Markéta; Holas, Jakub (Lidé města, 2011)
Mezinárodní konference Díla, umělci, obecenstvo. Umění v současných kulturních systémech, pořádaná Institutem etnologie a kulturní antropologie Univerzity Adama Mickiewicze a Poznaňskou společností přátel umění a vědy, se zaměřila na teoretické práce a práce o umění uplatňovaném v minulosti i v současnosti v rámci majoritní společnosti i v rámci společností minoritních, založené na vlastních výzkumech. Na konferenci vystoupili odborníci a badatelé z Polska, České republiky, Slovenska, Litvy, Ukrajiny, Norska, Makedonie a Ruska. Mezi referujícími se objevili jak pracovníci z univerzitních pracovišť (hostitelská Univerzita Adama Mickiewicze, dále Univerzita Karlova, Masarykova univerzita, Národní univerzita kultury a umění v Kyjevě, Univerzita v Gdaňsku, Univerzita pedagogiky a inženýrství na Krymu, Univerzita Konstantina Filosofa v Nitře, Univerzita sv. Cyrila a Metodějě ve Skopji, Telemark University v Porsgrunnu), tak i pracovníci různých dalších odborných institucí (Národní akademie věd Ukrajiny, Národní akademie umění Ukrajiny, Ruská akademie věd, Státní akademie designu a umění Ukrajiny, Muzeum Wnętrz Dworskich v Ożarówě, Kyjevské národní muzeum ruského umění a Akademie výtvarných umění Litvy).