Město jako kultura a jako produkt kultury: (XXI. Mezinárodní kongres historických věd Amsterdam 2010) - Klusáková, Luďa (Lidé města, 2012)
Jednu z hlavních sekcí světového kongresu historiků pořádala Mezinárodní komise pro dějiny měst. Sekci organizovala a zasedání řídila Marjatta Hietala. Komentátorem příspěvků v této sekci byl Roger Chartier. Hietalová dala své sekci dvojjazyčný (vědomě ambivalentní) anglicko-francouzský název The City as a Culture – La ville produit culturel.