Piotr Oszczanowski: Pomnik chrześcijańskiego rycerza. Nagrobek Melchiora von Redern we Frýdlancie – opus vitae Gerharda Hendrika z Amsterdamu.: Ośrodek Kultury i Sztuki + Universytet Wrocławski, Wrocław 2013, 326 s. - Altová, Blanka (Lidé města, 2024)
A review of the book by Piotr Oszczanowski.