Zemřel PhDr. Jiří Kořalka, DrSc.: (7. února 1931 ve Šternberku – 30. ledna 2015 v Praze) - Moravcová, Mirjam (Lidé města, 2015)
Nedlouho před svými 84. narozeninami opustil českou historickou obec Jiří Kořalka, významný historik českých a středoevropských dějin 19. a prvé poloviny 20. století. Až do posledních chvil se upínal ke své badatelské práci; touto prací žil a odešel od ní jako od završeného, i když z jeho pohledu stále rozpracovaného díla. Zamyšlení nad životním dílem badatele, který zanechal hlubokou stopu v dějinách své vědecké disciplíny, je v okamžiku, kdy jeho práce byla nezvratně ukončena, poznamenáno bilancujícím hodnocením i osobním vzpomínáním.