Zemřel evangelický teolog Pavel Filipi - Heller ml., Daniel (Lidé města, 2016)
Profesor Pavel Filipi se narodil 26. května 1936 v rodině krejčího na pražských Vinohradech. Jeho otec Jan Filipi byl laickým teologem, na svou živnost měl tuto reklamu: „V Praze je mnoho dobrých krejčích. Jedním z nich je Filipi.“ Pavel Filipi vystudoval evangelickou teologii na tehdejší Komenského evangelické bohoslovecké fakultě a působil nejprve jako kazatel Českobratrské církve evangelické v pražských farních sborech ve Střešovicích a U Salvátora. Od roku 1967 vyučoval na Komenského evangelické bohoslovecké fakultě, která se po roce 1989 vrátila do svazku Karlovy univerzity jako Evangelická teologická fakulta. Byl přitom asistentem významného teologa J. L. Hromádky, od roku 1971 odborným asistentem, v roce 1975 docentem. V roce 1977 byl jmenován profesorem pro praktickou teologii. Po roce 1990 se stal vedoucím katedry praktické teologie a ředitelem jejího Ekumenického institutu, v letech 1999–2005 zastával funkci děkana Evangelické teologické fakulty.