Přednáškový cyklus Folklor a city: Slovní hříčka v názvu a důraz na dlouholeté propojení folklorního dění a města Brna - Císaríková, Klára (Lidé města, 2018)
Od listopadu 2017 do února 2018 proběhl v Brně čtyřdílný přednáškový cyklus Folklor a city. Jeho iniciátorkou a hlavní organizátorkou byla Marie Hvozdecká, studentka Ústavu evropské etnologie při Filozofické fakultě Masarykovy univerzity. Hlavním cílem byl důraz na dlouholetou tradici v propojení dvou zdánlivě oddělených světů, a to folklorního a městského. V rámci města Brna jde o jeden ze specifických rysů městské kultury.