Čtvrt století jsme jí říkali Miluško, a ona mlčky trpěla: K jubileu Miloslavy Turkové - Pinc, Zdeněk (Lidé města, 2019)
PhDr. Miloslava Turková, CSc., to oslovení nikdy neměla ráda, ale snášela jej s trpělivostí sobě vlastní. Když asi před rokem ukončila své dlouholeté působení na Fakultě humanitních studií UK, dozvěděl jsem se to post festum, a to „po slavnosti“, která se nekonala. Tenkrát mne to docela zamrzelo, zejména když jsem se doslechl, že místo poděkování si vyslechla potěšenou poznámku, že její uvolněný úvazek může dostat někdo jiný. Tak se dlouholetá spolupráce končit nemá, proto píši − tak trochu místo zmeškaného rozloučení − alespoň tuto opožděnou gratulaci k jubileu.