Za Hanou Havelkovou (1949–2020) - Kobová, Ľubica (Lidé města, 2020)
31. októbra 2020 nás opustila sociologička a politická filozofka Hana Havelková. Pre mnohé a mnohých v českom a slovenskom akademickom a širšom intelektuálnom priestore bude ďalej žiť ako žena jasnozrivého intelektu a vedomostí prekračujúcich disciplinárne hranice. Bude pre nás naďalej žiť aj ako kolegyňa a vyučujúca, ktorá nás nasmerovala k práci v oblasti feministickej teórie a dodávala nám v nej nové podnety.