Za Erazimem Kohákem (1933–2020) - Kružík, Josef (Lidé města, 2020)
V neděli 9. února jsem se ze sdíleného statusu na facebooku dozvěděl, že předchozího dne ve věku 86 let zemřel Erazim Kohák, který byl nerozlučitelně spjat s mými studentskými lety v Praze v druhé polovině devadesátých let. Patřil také k širšímu okruhu učitelů a osobností, jež spoluvytvářely jedinečné a neopakovatelné prostředí, v němž se uskutečňovalo studium na tehdejším Institutu základů vzdělanosti – předchůdci dnešní Fakulty humanitních studií UK.