Profesor Thomas Hylland Eriksen obdržel čestný doktorát Univerzity Karlovy - Jakoubek, Marek (Lidé města, 2022)
Jeden z nejznámějších a nejvlivnějších sociálních antropologů posledních dekád, profesor antropologie univerzity v Oslu, Thomas Hylland Eriksen, obdržel 22. září 2021 ve velké aule Karolina z rukou rektora čestný doktorát Univerzity Karlovy. Podnět k udělení tohoto čestného ocenění vzešel u Ústavu etnologie Filozofické fakulty UK.