Hudbou k srdci, srdcem k vědě: K 60tým narozeninám Zuzany Jurkové - Bittnerová, Dana (Lidé města, 2021)
Zuzana Jurková, významná česká etnomuzikoložka, oslavila 1. února 2021 životní jubileum. Příběh, který dosud prožila, pak namnoze nesleduje jen cestu této významné akademičky, která žije svým oborem. Ukazuje také, jak se pod jejím vedením v České republice profiloval obor etnomuzikologie.