JANA PAPEŽOVÁ, Plout proti proudu (Publicistika Záviše Kalandry), Červený Kostelec 2012, Nakladatelství Pavel Mervart, 330 s., ISBN 978-80-7465-009-3 - Středová, Veronika (Dějiny – teorie – kritika, 2014)
Book review