PETR POKORNÝ, MIROSLAV BÁRTA (edd.), Něco překrásného se končí. Kolapsy v přírodě a společnosti. MIROSLAV BÁRTA, MARTIN KOVÁŘ (edd.), Kolapsy a regenerace. MIROSLAV BÁRTA, MARTIN KOVÁŘ (edd.), Civilizace a dějiny. - Homolka, Jakub (Dějiny – teorie – kritika, 2014)
Book review