MIROSLAV BÁRTA, MARTIN KOVÁŘ (edd.), Kolapsy a regenerace: cesty civilizací a kultur. Minulost, současnost a budoucnost komplexních společností, Praha 2011, Academia, 814 s., ISBN 978-80-200-2036-9 MIROSLAV BÁRTA, MARTIN KOVÁŘ (edd.), Civilizace a dějiny. - Ondřej (Dějiny – teorie – kritika, 2014)
Book review