Jan Rychlík, Cestování do ciziny v habsburské monarchii a v Československu. Pasová, vízová a vystěhovalecká politika 1848-1989: Praha 2007, Ústav pro soudobé dějiny AV ČR, 260 s. - Chorvát, Ivan (Dějiny – teorie – kritika, 2008)
Review